OsnaŽENE kao ključ nacionalnog razvoja

Nacionalni projekat Osnaži.Me pokrenuo je Omladinski klub Berane, pod pokroviteljstvom Coca-Cola Fondacije, uz institucionalnu podršku Ministarstva sporta i mladih Crne Gore, opština Berane, Pljevlja, Mojkovac, Kolašin, Plav i Bijelo Polje, kao i uz podršku Unije srednjoškolaca Crne Gore. osnazi-me

Projekat  ima za cilj da osnaži mlade žene (17 – 25) na sjeveru Crne Gore.  Konkretno, kroz segment formalne i neformalne edukacije, kako bi u budućnosti lakše prepoznale svoj poslovni potencijal i pravac za razvoj karijere. Kreirajući nove poslovne mogućnosti, OSNAŽENE prepoznaju nove preduzetničke i poslovne prilike  pronalazeći svoj put ka budućoj karijeri.

Stopa nezaposlenosti žena u Crnoj Gori je značajno veća u poređenju sa stopom nezaposlenosti muškaraca. Ta razlika se naročito vidi u populaciji mladih žena od 15 do 24 godina.

Inhibirajućih faktora u ženskom osnaživanju je mnogo. To mogu biti odsustvo dobrog radnog iskustva, nedovoljan nivo obrazovanja, inertnost u pogledu pohađanja dodatnih obuka, kao i nepoznavanje dobre preduzetničke prakse.

Naša je ideja da kroz zanimljiva predavanja i edukativne radionice,  programe prakse, pružimo vještine i znanja mladim ženama na sjeveru Crne Gore. OsnaŽENE u karijeri mogu da prepoznaju prave poslovne prilike i kreću u buduće poslovne poduhvate.

Osnaživanje žena u zajednici jača zajednicu u cjelini. A kada žene imaju jednake mogućnosti, budućnost je svjetlija.