Omladinski klub Berane osnovali smo u novembru 2015. kada smo kao grupa mladih entuzijastičnih ljudi, u tom trenutku studenata iz Berana, odlučili da pokušamo da doprinesemo svojoj lokalnoj zajednici i stvorimo bolje mogućnosti za nove generacije mladih kako se ti mladi ne bi suočavali sa problemima koje smo mi imali.

U januaru 2016. godine dobijamo i rješenje o registraciji što nas je učinilo ponosnim jer, u tom trenutku, za grupicu studenata iz Berana bio je to BIG DEAL.

Znali smo da neće biti lako, jer nismo imali dovoljno iskustva u pisanju projekata, međutim kako smo svi bili veoma aktivni i posjećivali brojne vidove neformalne edukacije vjerovali smo u sebe i samu ideju naše organizacije.

U 2016. dobijamo i prvi projekat „Meet THE LEADER“  i potpunu podršku Opštine Berane, kao i Ministarstva za sport i mlade što nam je dalo vjetar u leđa. Uspješno realizovan projekat sa presrećnih 30 mladih učesnika u kojima smo vidjeli dio sebe pružio nam je motivaciju da treba da nastavimo.

Iste te godine, bila je izrada Strategije za mlade 2017-2021. kojoj smo prisustvovali i uvidjeli koliko je zapravo značajna jedna omladinska organizacija poput naše na samom sjeveru Crne Gore, koja može da prenese težnje, strahove i želje mladih upravo iz ovog regiona i da zajedno sa nadležnim institucijama radi na kreiranju jednom boljeg ambijenta za sve nas.

U 2017. godini koristili smo prostorije u Kancelariji za mlade koja nas je zajedno sa Opštinom podržavala u namjeri da opstanemo.

U 2018. dobijamo sredstva od Ministarstva za sport i mlade i uz podršku Opštine Berane uređujemo prostorije Omladinskog kluba na stadionu malih sportova, gdje se nalazi naša kancelarija sada.

Upravo te prostorije, predstavljaju našu luku ideja u kojoj se okupljamo i realizujemo brojne aktivnosti, radionice, sastančimo i maštamo o velikim stvarima u malom gradu!

“Ko hoće nešto da učini, nađe način, ko neće, nađe opravdanje.” Pablo Picasso